Dades personals


libretto de Tosca any 1899

dilluns, 28 de setembre del 2009

PIROMUSICAL MERCÈ 09

 


Desprès d'aquest excepcional espectacle de llum aigua i foc,venen les cendres..¿Quines cendres?. mireu el nostre blog
http://taximemori.blogspot.com i ho entendreu.
Posted by Picasa

ADEU A UNA ÈPOCA

 


Ara que fa pocs dies ens va deixar el critic musical Pau Nadal,en venen molts records d'una època,per mi inigualable i en refereixo als temps de GRAN GALA i el CLUB POLIMNIA a on ens arreplegàvem un grup de melòmans i entusiastes de la òpera.A la foto veureu als creadors de aquelles iniciatives....Joan Lluch,Dr. Colomer Pujol,Pau Nadal,Marcel Cervelló etc. i al darrera tots els que ens reuniam per parlar de musica. Les persones passan però la musica continua.
Posted by Picasa

diumenge, 27 de setembre del 2009

PETITS GESTOS PER UN PAIS PETIT

 

Avui ens ha deixat Alicia de Larrocha...¿Quants Catalans Universals,ens han deixat?
Mireu,si els recordem,cap d'ells ens han deixat,això sí hem de fer alguns petits gestos per no oblidar-los.
Si aneu al nostre blog http://malaltspercatalunya.blogspot.com (que en enllaços interessants anireu directes) coneixereu el nostre petit gest per la nostra llengua,el nostre Pais i la seva gent.
Gracies i doneu continuïtat a aquesta iniciativa.
Posted by Picasa

dissabte, 26 de setembre del 2009

LLAGRIMES MUSICALS

 


Avui els Steinway de tot el mon,ploran perquè els ha deixat una de les seves fades....Alicia de Larrocha. (A.C.S)
Posted by Picasa

UNA DE LES GRANS A MARXAT.


Avui el mon musical es una mica mes orfe que ahir. Avui ens ha deixat Alicia de Larrocha. Afegim el nostre petit homenatge amb aquesta interpretació de una peça de Granados. Descansi en Pau.

dijous, 24 de setembre del 2009

COSES QUE ES PERDEN


Escoltant a Piazolla,ens ve a la memòria la sintonia de un programa de cat. musica.Un programa que hem perdut al igual que aquesta cançó de Piazolla "los pàjaros perdidos".
Tan de bo poguem retrobar-lo amb un altre format o medi de difusió.

DALÍ.

 


El 3 de septbre del 2009 en el quadern del apuntador.(aneu a enllaços interessants i trobareu el enllaç directe a aquest blog)el seu creaodr Pere Andreu Jariod fa esment de un dibuix de Dalí (el piano) i parla de una pel·lícula que no es va arribara fer amb els germans marx.
La foto que teniu com entrada creiem que es el moment en que Dalí estava fent aquest dibuix. Oi que sí..Pere Andreu??.
Posted by Picasa

PARALELISMES

 

 

La primera fotografia es de la casa de Bach...l'altre es dels malalts de Bach.En fi ens hagues agradat està en la primera.
Posted by Picasa

PRESSA DE PEL

 


Amb aquesta entrada al Blog,acabem el tema Millet..ho seguirem a traves dels mitjans etc etc.

Aquesta carta que fa de entrada, firmada per F. Millet,ens va agrair la nostra contribució econòmica per la restauració del orgue del Palau.
I ara que la he rellegit,hem fa molt de mal perquè Ell es va aprofitar dels catalans que fem de la Pàtria,la Senyera i el Palau els nostres símbols.
La nostra contribució de diners no es tan important com per reclamar-la... però ¿ Qui ens rescabalara d'aquest greuge moral i patriòtic ?
Posted by Picasa

dimarts, 22 de setembre del 2009

PATRIMONI DE LA HUMANITAT

 


Si però sobretot patrimoni dels Catalans.Nosaltres fem un suggeriment a la direcció del Palau... Fagin un concert extraordinari al estil del Palau,i no convidin a cap autoritat,no han estat a la alçada de les circumstàncies,convidin en portes obertes als catalans de bona fe que de vagades amb sacrificis hem omplert al Palau...... i el seguirem omplint
Posted by Picasa

dissabte, 19 de setembre del 2009

EL PALAU I LES RATAS

 

 


Aquest Blog es de musica si voleu saber la nostra indignació per els "altres fets del Palau" aneu al Blog http://lanostraagora.blogspot.com Si voleu anar directe el trobareu a ENLLAÇOS INTERESSANTS

cadiv style='clear:both; text-align:CENTER'>Posted by Picasa

dimecres, 16 de setembre del 2009

HA MORT PAU NADAL

 

 


Avui la Llotja està de dol,per la mort de Pau Nadal. En ve a la memòria el Club Polimnia, a on Ell i altres "malalts per la musica i especialment l'opera" feien una tasca pedagògica impagable.
Descansi en pau.
Posted by Picasa

diumenge, 13 de setembre del 2009

ADEU ALS PROMS 2009


Magnifiques les transmissions dels Proms d'aquest any que ha fet Catalunya Musica.
Hem posat el vídeo del final dels Proms del 2008 (el actual no està encara)
Es un homenatge a la musica i al Patriotisme en majùscul-a, que en aquest dies a Casa nostra de Diada etc. val la pena pendra nota

dissabte, 12 de setembre del 2009

DIADA NACIONAL DE CATALUNYA

 

 


En un dia com aquest,trobem a faltar que institucions emblemàtiques com El Liceu i El Palau, no fagin res mes que posar la senyera al balcó (faltaria mes).
Creiem que es hora de mullar-se i això no vol dir donar suport a un partit determinat. Mullar-se vol dir donar suport a traves dels mitjans a la Diada i no com un record als herois caiguts, sinó com el impuls cap al objectiu únic de Catalunya. SER UNA NACIÓ DINTRE DE LA UNIÓ EUROPEA. Liceu i Palau i altres tindrien que fer el pas endavant com ha fet Joan Laporta. Des de ahir el Barça continua sen mes que un Club.I els altres son els que son i estan a on estan.
!!VISCA CATALUNYA LLIURE!!
Posted by Picasa

dijous, 10 de setembre del 2009

ALFREDO KRAUS avui fa 10 anys.


Avui fa deu anys que ens va deixar Alfredo Kraus un dels grans tenors del segle XX. La seva qualitat una disciplina amb la veu i mantenir el repertori per la veu, i això ho va fer inamovible fins els últims anys de tenor. Repertori per la veu es la gran lliçó que ens va deixar i que alguns dels tenors actuals tindrien que aprendre.
Salut i demeure ..... Alfredo

dilluns, 7 de setembre del 2009

NOVA PROGRAMACIÓ DE CAT MUSICA.

 


Els malalts de Bach ens transformem com dos voltors,a la espera de la nova programació (2009/2010) si es dolenta no deixarem cap os sencer,però si es bona els voltors fotran el camp.
Posted by Picasa

dissabte, 5 de setembre del 2009

UN DIA RODÒ

 

 


Si aneu al nostre blog Taximemori veureu la explicació d'aquestes fotografies.
Posted by Picasa

LA CLÀSSICA TÉ UN NOU APUNTADOR

 


Pere Andreu Jariod, acabada la seva etapa al programa Blog de Nit de Cat.Music.a mes a mes d'altres activitats en el mon de la musica,ha obert un Blog que promet molt, sembla que està relacionat amb un coverol i fent d'apuntador. Ara bé el que ens interessa a nosaltres es el seu quadern.... preneu nota www.elquaderndelapuntador.wordpress.com
Si v oleu entrar directamen trobareu aquest blog en els nostres enllaços interesants.
Posted by Picasa

dimecres, 2 de setembre del 2009

HEMEROTECA/ LA VANGUARDIA

 

Buscant en la hemeroteca de La Vanguardia (cosa que recomanem),varem trobar la portada i tot el reportatge del 1 de gener del 1914.La estrena al Liceu del Parsifal complint rigorosament al testament de Wagner, si bé es va utilitzar la petita estratagema de la diferencia horària. Com no vam poder assistir a aquesta estrena,lògicament per qüestions de edat (no estàvem en aquest Mon) avui gracies a Youtube podem gaudir de moltes gravacions del Parsifal.
Posted by Picasa

WAGNER OMNIPRESENT


Els qui no hagin entrat a la musica de Wagner, escolta'n aquest preludi entraran.