Dades personals


libretto de Tosca any 1899

dissabte, 5 de desembre del 2009

QUANTITAT O QUALITAT??.


Els quasi 38.000.- espectadors que veuran les 19 funcions del Trovattore,no veuran una opera com aquest vídeo amb decorats i bones veus.Wagner o definia com el teatre total.i això es l'opera.
El Liceu com institució mes que centenària té el deure de transmetre l'opera amb qualitat i no a pes com si fos un mercat.
Per fer seguidors de l'opera,mireu es així de senzill..Una posada en escena sens frivolitats "Mataboschianes",unes veus electritzants,un bon director de musica, i res mes.
El pressupost de 19 funcions ,posar-lo en sis.Sortiran els números i augmentarem els seguidors de l'opera.
Mireu les restriccions econòmiques s'han de fer amb els costos interiors de la entitat,i sobretot per donar oxigen a la activitat operística del Teatre,canviar cada quatre anys,el càrrec de Direcció Artística i potser d'altres.En fí fer òpera per el public i no per quatre admiradors de alguns "divos" que no cantant, però volen imposar les seves idees encara que siguin criticades.I que no ens vinguin en la història que l'opera necessita renovació,i avantguardisme. Si es així que ho faixin gent de la musica,i gent de les veus,però no gent que des de càrrecs artistics i de gestió,volen impossar les seves "deries".