Dades personals


libretto de Tosca any 1899

diumenge, 13 de juliol del 2008

CLARS I OBSCURS DE UNA DIVA

 

Que la Sra Caballé faci bandera del seu espanyolisme, no es nou, que la seva espanyolitat, la porti a tenir els seus patriòtics diners a Andorra(paradis fiscal), tampoc es nou. Però que s'afegeixi als membres de la "caverna" del MUNDO i cia, amb el seu "MANIFIESTO" per protegir la llengua castellana,(el que es el mateix anar contra la llengua catalana).Es l'ultim que esperavem de la nostre "Montserrat", i que ara es la Icona del Manifiesto.
Quina protecció necesita el castellá a Catalunya?, si la llengua vehicular de la gran majoria de ciutadans es.. el Castellá, si per trobar una pelìcula parlada en catalá es com anar a la recerca del temps perdut. Jo convido a qualsevol visitant de Barcelona que s'aturi devant de qualsevol, escola, discoteque, restaurant etc i hem digui quin idioma sent... sempre guanyar el castellá.
Per acabar, nosaltres que estem a les antìpodes del pensament politic i patriòtic de la Sra Caballé i que respectem i que fa mes de 40 anys que com a cantant la estem aplaudint i la considerem una de les mes grans Divas de l'0pera, només li demanem un favor......Retiri del seu repertori de concerts, cançons tan emblemàtiques per el nostre Pais (CATALUNYA), com es L'Emigrant i el cant dels Ocells, doncs el sentiment que es necesari per brodar aquestes cançons tenen que anar acompanyades de un sentiment profundament patriòtic. Vosté nomes les canta de cara a la galeria.. o aixó sembla. Mes val que canti la romanza del niño judio (alló de España vengo de España soy). I així no ens equivocarem.
Els que en els any 70 vam penjar una pancarta desde el cinquè pis del Liceu amb el nom de MONTSE, ens sentim traïts.

Ferran i Jaume "malalts de Bach"
Posted by Picasa